Colour up my hair and some inspiration

Low Carb Blomkålsris – en verden af anvendelses muligheder

Tidligere har jeg postet et indlæg om Low Carb sushi med blomkålsris istedet for almindelige sushiris. Blomkålsris er et meget sundere alternativ 🙂 Men som jeg også skrev i indlægget så havde jeg aldrig selv og har stadig ikke prøvet at lave sushi med blomkålsris. Det skal nok komme en dag 🙂
Men i går aftes kom jeg til at tænkte, at blomkålsris også måtte kunne erstattes med almindelige ris så jeg ville prøve mig med blomkålsris med kylling og tomatsovs. Mums det var godt og så er blomkålsris bare super nemt at lave, tager ingen tid, kan bruges til rigtig mange ting og smager næsten lige som almindelige ris. Win Win siger jeg bare……

Så jeg har nu fundet det perfekt alternativ til de kalorieholdige ris og vil rigtig gerne dele min oplevelse og opskrift med jer. Ris indeholder 364 kcal pr. 100 g i rå tilstand, hvorimod rå blomkål kun indeholder 25 kcal pr. 100 g. Derudover indeholder blomkål også en masse andre sunde ting, som almindelige ris ikke gør. Jeg synes sagtens at blomkålsris kan erstatte den traditionelle ris, og jeg vil helt sikkert til at bruge det meget mere.
Blomkålsris ligner hvide ris til forveksling. Men det er faktisk bare blomkål, der er revet på den store side af et rivejern.

wpid-2012-07-09_18-01-31_9142

20131111_181559

BLOMKL~1

Opskrift på Blomkålsris:
1. Skær nogle store blomkålsbuketter af selve blomkålshovedet.
2. Riv det på et rivejern (den grove side)
3. Varm en pande
4. Steg det revet blomkål ved jævn varme i 5-6 min. Blomkålen skal ikke blive brun. Den skal forblive hvid.
5. Til sæt salt, peber og kryderrier efter eget valg.
6. Og wupti så har i blomkålsris 🙂

Hvis man ønsker det kan man blande det med grønsager eller hvad man nu lyster for at gøre det lidt mere spændende. Men i går lavede jeg blomkålsris med Kylling, tomatsovs, og grove grønsager (alle tre ting varmet og blandet sammen til en slagt “kødsovs” blot med kylling i stedet. Det smagt smader godt. Kan klart anbefales.
Jeg har set, at rigtig mange gør brug af blomkålsris i tilberedning af mad og har næsten altid blomkålsris i køleskabet. Nogle eksempler som blomkålsris kan bruges til (har dog ikke selv afprøvet dem) kunne være, jævning af saucer med blomkålsris, pandekager, pizzabund (blomkålspizza), diverse salater, risotto – ja det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad blomkålsris kan bruges til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Colour up my hair and some inspiration