Gucci etui til ingen penge - Lucky me :)

Sushi på den mere sunde måde – Low Carb Sushi

Til dig, der længes efter sushi, kommer her en opskift på low carb sushi med blomkålsris.
Jeg elsker selv rigtig meget sushi, men får det meget sjælendt da det indeholder en del kalorier. Så da jeg så denne opskrift en dag jeg sad og søgte efter madopskrifter tænkte jeg YES!!!!! det må jeg hjem og prøve en dag.

Jeg har dog ikke prøvet opskriften endnu, men tænkte at jeg vil dele den med jer. Måske i får den afprøvet inden mig. I så fald må i meget gerne skrive en kommentar om hvordan det var og smagte 🙂

Ingredienser til sushi med blomkålsris:
Et sushi-kit med tang, bambusmåtte, wasabi, soya og riseddike
1 mellemstort blomkål
Riseddike (ca. 3 spsk.)
Lidt salt

Fyld til Makiruller:
Hvad du fylder i dine makiruller er helt op til dig og din fantasi.

Fremgangsmåde:
Riv blomkål på et groft rivejern. Varm lidt olie i en stegepande og steg blomkålen i 5-7 minutter, indtil det begynder at blive blødt, men stadig gerne have nogle tekstur. Mod slutningen af ​​stegetiden, tilsættes lidt riseddike og smag til med salt. Blomkålsrisene afkøles fuldstændigt. Forbered fyldet. Skær grøntsagerne og fisk i strimler. Tag et tangblad og læg det på bambus måtten (et godt råd er at pakke bambus måtten ind i vita wrap så slipper tangen nemmere fra bambus måtten og måtten bliver ikke så ulækker og er nemmere at rengører). Spred noget af blomkålsrisen i et jævnt tyndt lag på tangen – ikke for meget blomkålsris.

Placer fyldet i en stribe i bunden af tangrullen. Rul det hele i en jævn retning, mens du giver rullen et let tryk ved hjælp af bambus måtten. Put lidt vand på den del af tangen som er fri for blomkålsris.Vandet fungerer som lim. Del rullen i de størrelser du ønsker med en skarp kniv.

Servere maki rullerne på en tallerken med en skål  af sojasauce, wasabi, og syltet ingefær.

For i af jer, der har prøvet sig med hjemmelavet makiruller med sushiris, vil jeg blot sige noget om forskellen mellem at bruge sushiris og blomkål. Når jeg bruger blomkål ris bruger jeg betydeligt mindre ris eddike end jeg ville til sushiris. Blomkål ris klæber ikke så meget som sushiris. Maki ruller falder lidt nemmere fra hinanden, hvis de indeholder for meget blomkål. Smagen af blomkål er naturligvis ikke det samme som ris, men det smager rigtig godt.

Her er lidt billeder af hvordan de færdige ruller sommer til at se ud.

Sushi 2

sushi

sushi 1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gucci etui til ingen penge - Lucky me :)