Efterårstur med manden min til KBH

Lav dine egne kreative invitationer

4

År 2015 bliver et begivenhedsrigt år for min familie. Der er nogle personer i familien som runder et skarpt hjørne og det skal selvfølgelig fejres med familie og venner.
Derfor tænkte jeg at det ville være oplagt med et lille indlæg på bloggen om at lave sine egne kreative invitationer. Håber i har lyst til at gøre brug af mine ideér til jeres egne invitationer med denne lille guide.

Det er en god ide at købe udskåret karton i den farve og i den størrelsen som man nu ønsker i Bog&Ide eller anden boghandle. Oprindeligt havde jeg tænkt at give jer bud på invitationer hvor teksten var skrevet i hånden, men måtte indse at det ikke ville blive pænt eller ens. Så jeg kastede mig over at lave dem på computeren og printe direkte på kartonnet.

Faktisk er der mange mulighed vedr. tekst og størrelse i Word. Det er det program jeg har brugt til at lave invitationer i. Der er alle former for skrift typer og så kan man organisere teksten som ønsker den. Jeg har lavet en tekst kasse for hver tekst jeg ønsker i samme kasse. Så har jeg fundet den ønsket tekst type samt størrelse. Derefter sætter jeg kassen på papiret hvor jeg ønsker den. Det bliver jeg så ved med og sidder og retter til efter hånden og får det hele til at match min ønsker.
Det er super nemt at arbejde i Word og er helt klart min anbefaling til, at lave en invitation i.

Fremgangsmåde:
1. Åben Word, lav papirstørrelsen som du ønsker (sideopsætning) og så det passer til størrelsen på dit karton.
2. Sæt en tekstboks ind i dokumentet
3. Start med at skrive et ord eller sætning af gangen ex. ‘jeg fylder‘ og find den skrifttype du ønsker. Ændre desuden størrelsen på skiften (jeg vil bruge både små og store størrelser)
4. Nu kan du behandle din tekst som et billede, så leg med designet på din tekst og invitation.
5. Gentag pkt. 2-4 til du har hele den ønskede tekst samlet i Word.
6. Så blev det tid til at lave prøve udskrifter. Som eksempel kan du jo klippe dit karton til som du ønsker det skal se ud. Det kræver lidt tålmodighed og lidt ændringer på udskriftinstillingerne – men prøv dig frem.
7. Når alle invitationerne er printet ud på dit karton, kan du igen lege med invitationen ved at lave hul i som på et gavemærkat og klippede hjørnerne skrå. Du kan sætte et “rigtigt” gavemærkat på med navnet på de gæster den enkelte indbydelse er til.

Billederne på denne side er blot lidt til inspiration. Hvis i mangler inspiration til jeres invitationer vil jeg anbefale jer at bruge billed søgningen på www.google.dk og bruge forskellige søge ord. Det har flere gange givet mig gode ideér til hvordan jeg kunne stykke mine invitationer sammen igennem tiden.

Untitled

Jeg ved godt at ovenstående billed er en sang. Men ideén er fantastisk og kan jo sagtens bruges til en invitation hvis man har de rigtige ideér og kreative tanker. Mine kreative tanker har dog ikke være så kreative endnu at det er lykkeds mig at bruge denne ide. Mon ikke det kommer en dag 🙂

Rigtig god fornøjelse til jer der vil prøve at lave jeres egne invitationer. Håber ovenstående kunne give lidt ideér til jeres egne kreative invitationer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårstur med manden min til KBH